از گذشته تا به امروز، افراد و صاحبین کسب و کارهای کوچک و بزرگ برای ارائه اطلاعاتی مختصر از فعالیت خود و راه های ارتباطی از قبیل نشانی، تلفن، ایمیل و … کارت کوچک مستطیل شکلی را به دست مخاطبان خود میدهند که کارت ویزیت یا Business Card نامیده می شود.
این روند با پیشرفت های فناوری و تکنولوژی، رنگ و جان تازه ای گرفته و کارت های خلاقانه با رنگ ها و جنس های متنوع روانه دنیای تبلیغات شده اند.
تاریخچه کارت ویزیت :
کارت ویزیت در قرن هفدهم در کشور انگلستان متولد شد و در آن زمان علاوه بر استفاده تبلیغاتی با توجه به نبود شماره تلفن در آن زمان، با رسم نقشه به مخاطبین خود آدرس را نشان می دادند.
در دهه ۱۸۷۰ محبوبیت کارت ویزیت به شدت افزایش یافت و آن را به شایع ترین روش تبلیغات تبدیل کرد به نحوی که از آن برای تبلیغ هر نوع کسب و کاری استفاده می شد. در آن زمان شما کارت ها را در هر محلی از جمله فروشگاه های عمومی، هتل ها، ایستگاه های راه آهن و … می دیدید.
با ورود رنگ به دنیای چاپ و ورود لیتوگرافی به این حوزه، خلاقیت و تنوع بسیار زیادی در کارت ها رخ داد به گونه ای که مردم از برخی از کارت ها به عنوان دکوراسیون منازل خود استفاده می کردند.
امروزه نیز کارت ویزیت ها راه گذشته خود را ادامه داده اند و در کنار تبلیغات کسب و کار و افراد، یک روش مناسب برای تبادل راه های ارتباطی با مخاطب و مشتریان به حساب میآیند.
به طور قطع خلاقیت در تولید این کارت ها پایانی نداشته و روز به روز شاهد تولید کارت هایی متنوع در اشکال و اندازه های مختلف و جنس هایی جالب هستیم. خلاقیت و نوآوری هایی که آینده کارت ویزیت را از امروز درخشان تر می کند.
کارت ویزیت ابزاری است که صاحبان کسبوکار برای معرفی خود در جلسات، سمینارها، نمایشگاهها و … استفاده میکنند. اما آیا میدانید تاریخچه کارت ویزیت در ایران و جهان از کجا نشات گرفته و از چه زمانی جوامع به اهمیت استفاده از آن پیبردهاند؟
اگر داستان کارت ویزیت برایتان جالب است و میخواهید اطلاعات بیشتری را از تاریخچه این ابزار تبلیغاتی مهم کسب کنید،پیشنهاد میکنیم این مقاله را مطالعه کنید.
تاریخچه کارت ویزیت در قرن هفدهم میلادی
طراحی کارت ویزیت از قرن هفدهم میلادی در اروپا آغاز شد. از این ابزار جهت حضور در منازل یا محله افراد مرفه یا اشرافی استفاده میشد. کارت ویزیتها به شکل کارت بازی طراحی میشدند و تا اواسط قرن مورد استفاده قرار گرفتند. در قرن ۱۹ ام میلادی، کارت ویزیتها به شکل طلاکوب و یا با ایجاد اشکالی هیجان انگیز طراحی میشدند. در آن دوران، منازل اشرافی دارای جعبههای کارت بودند تا هنگام بازدید افراد از منازل، بتوانند کارت خود را در داخل جعبه قرار دهند.
تاریخچه کارت ویزیت در قرن نوزدهم
در قرن ۱۸ ام و ۱۹ ام، کارت ویزیت زمانی استفاده میشد، که افراد برای اولین بار قصد بازدید از منازل یکدیگر را داشتند. آنها کارت ویزیت را به بانوان منازل تحویل میدادند، تا بانوان به بررسی کارتها بپردازند.
در جوامع اروپایی مرسوم بود تا از کارت ویزیت، زمانیکه برای اولین بار وارد منازل افراد مرفه یا اشرافی میشوند، برای معرفی خود استفاده کنند، این درحالی بود که برخلاف این جوامع، کارت ویزیتها در انگلیس برای اهداف تجاری استفاده میشدند. این کارتها در جلسات معرفی تحویل افراد میشد، تا آنها بتوانند بعدا از طریق راههای ارتباطی با یکدیگر در تماس باشند. کارت ویزیتها در ابتدا با پرس چوبی تولید میشدند و سپس در سال ۱۸۳۰ از طریق مراحل لیتوگرافی تولید و چاپ شدند.
در زمان انقلاب صنعتی کارت ویزیتها کمتر در جوامع اروپایی مورد استفاده قرار گرفتند، این درحالی بود که روز به روز استفاده از کارت ویزیت در ایالات متحده گسترش پیدا کرد. از این رو کارت ویزیتها جنبه تجاری گرفته و در رویدادهای تجاری و رسمی در آمریکا و انگلیس مورد استفاده قرار گرفتند.
تاریخچه کارت ویزیت در ایران
نمیتوان به زمان مشخصی برای طراحی کارت ویزیت در ایران اشاره کرد. تاریخچه کارت ویزیت در ایران حقیقتا برمیگردد، به زمانی که کسبوکارها به سمت صنعتی شدن رفته و مدیران به اهمیت بازاریابی و استفاده از کارت ویزیت پیبردهاند.
قواعد طراحی کارت ویزیت
کارت ویزیتها از زمانی که طراحی شدند، دارای قواعد و یا قوانین منحصربهفردی بودند، که از مهمترین آنها میتوان به عدم ارائه کارت ویزیت به وسیله دست چپ، درج اطلاعات مهم و کاربردی، ارائه اطلاعات مورد نظر به زبان آن کشور و کیفیت بالای آن اشاره کرد.
کارت ویزیت معمولا شامل اطلاعات تماس، آدرس شرکت، نام افراد و آدرس پستی هستند، که ابتدا از جوهرهای سیاه برای چاپ آنها استفاده میشد، اما امروزه به صورت رنگی چاپ میشوند.
علاوه درج صحیح اطلاعات در کارت ویزیت، رنگی که برای طراحی آن در نظر میگیرید، نیز بسیار مهم بوده و میتواند تاثیر زیادی بر روی مخاطبان داشته باشد.