9) خط تا
چنانچه محصولی که طراحی میکنید دارای خط تا میباشد (مانند انواع بروشور و …) حتما فاصله امن از محل تا را رعایت کنید و از قرار دادن عناصر مهم بهویژه نوشتار در محل تا خودداری کنید. رعایت یک محدوده امن در حدود 5 میلیمتر از اطراف خطوط تا، کمک زیادی به زیبایی و آسیب ندیدن کار شما در محل تا خواهد کرد.
10) یو وی موضعی (هرگونه پوشش)
چنانچه در نظر دارید در طراحی، بخشهایی UV موضعی یا هرگونه پوشش خاصی قرار بگیرد، علاوه بر در نظر گرفتن موارد مربوطه، حتما یک فایل جداگانه با اندازه فایل اصلی تهیه کرده و تنها بخشهای مورد نظر را برای پوشش مورد نظر با یک تک رنگ (معمولا سیاه) مشخص کنید و در کنار فایل اولیه به چاپخانه یا مسئول چاپ تحویل دهید.
چنانچه تصمیمدارید در بخشهایی از طراحی خود هات فویل داشته باشید، حتما میباید در فایل اولیه بخشهای مورد نظر طلاکوب یا … را کاملا خالی بگذارید و در کنار آن یک فایل جداگانه با اندازه فایل اصلی تهیه کرده و تنها بخشهای مورد نظر را برای پوشش مورد نظر با یک تک رنگ (معمولا سیاه) مشخص کنید و در کنار فایل اولیه به چاپخانه یا مسئول چاپ تحویل دهید. بهطور خلاصه برای این کار یک فایل برای چاپ و یک فایل برای طلاکوب باید ارائه شود.
برای بخشهای مورد نظر برای طلا، نقره یا … کوب، باید یک فایل برای چاپ (بدون بخش طلاکوب) و یک فایل طلاکوب (بدون بخش چاپی) تهیه کرد.
11) رنگ ساختگی
با توجه به توضیحاتی که در بخش تکنولوژی تولید رنگهای چاپی داده شد، متوجه شدید که برای تولید رنگهای چاپی و CMYK محدودیتهایی وجود دارد و همیشه نمیتوان رنگهای خاصی را به دست آورد. اما چنانچه بخواهید از محدودیتها فراتر روید و به رنگهای ویژهتر و متنوعتری دست پیدا کنید باید از رنگهای ساختگی یا Spot یا Solid استفاده کنید. این رنگها به رنگهای پنتون معروف هستند و در کتابچه رنگ که قبلا اشاره شد قابل مشاهده هستند. برای اینکار باید با انتخاب رنگ مورد نظر، کد پنتون آن را در طرح خود اعمال کنید. در این روش ابتدا رنگ مورد نظر خارج از ماشین چاپ (بدون ترکیب چهار رنگ اصلی) ساخته میشود و سپس از آن در چاپ شما استفاده خواهد شد. در بهکارگیری رنگهای پنتون حتما در نظر داشته باشید که با درخواست و استفاده از رنگهای پنتون یا ساختگی، هزینه چاپ شما افزایش محسوسی پیدا خواهدکرد اما محدودیتهای کمتری خواهید داشت.
12) مدیریت پروفایل رنگی
تا اینجا بیشتر موارد مهم در طراحی برای داشتن یک چاپ خوب را آموختهاید. اما موضوعی در چاپ و نرمافزارهای طراحی بهنام مدیریت رنگ وجود دارد که با رعایت آن میتوانید کنترل بهتری بر روی رنگهای طراحی خود داشته باشید. (بعدا در یک آموزش کامل به توضیح بیشتر این مورد خواهیم پرداخت). اما آگاه باشید که با اعمال مدیریت مناسب برای یک طراحی و در نظر گرفتن نوع کاغذ و محدودیتهای مرتبط با کاغذ، مرکب و ماشین چاپ میتوانید کنترل بسیار مناسبتری بر روی طرح خود داشته باشید.
13) خروجی مناسب
فرمت خروجی مناسب، آخرین مرحله از آماده سازی یک فایل برای چاپ است. مناسبترین ساختار برای چاپخانه و جلوگیری از تغییرات ناخواسته، فرمت PDF میباشد. در این ساختار کیفیت تصاویر حفظ شده و نوشتهها نیز خوانایی و کیفیت خود را از دست نمیدهند. دیگر فرمتهایی که پس از PDF برای چاپ قابل قبول هستند، اولی فایلهایی با فرمت TIF میباشند و گزینه آخر و در صورت نداشتن هیچ گزینه دیگر فایل JPG با کیفیت 300 دیپیآی میباشد که تا جای ممکن سعی کنید از آن استفاده نکنید.